Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Geen kwetsende spreekkoren

Kwets je medesupporters niet met kwetsende spreekkoren. Laat De Kuip kolken door je eigen elftal positief aan te moedigen.

Feyenoord hanteert het beleid van ‘een open club, een open stadion’.
Iedereen moet zich bij Feyenoord welkom voelen, ongeacht zijn of haar religie, nationaliteit, geaardheid of huidskleur. Feyenoord tolereert daarom op geen enkele wijze kwetsende spreekkoren, racisme en/of discriminatie.

Voor beledigende en kwetsende spreekkoren kun je een stadionverbod van 60 maanden krijgen.
Dit staat in de richtlijnen van de KNVB. Regelmatig worden er rondom thuiswedstrijden van Feyenoord, met name rond de duels met Ajax, supporters aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld vanwege beledigende en kwetsende spreekkoren. Als je wordt aangehouden voor discriminatie, racisme of het uiten van beledigende en/of kwetsende spreekkoren – binnen of buiten het stadion – kun je een stadionverbod krijgen van 60 maanden plus boetes en extra kosten van vaak wel honderden euro’s. Meer informatie hierover kun je vinden in de door Feyenoord opgestelde gedragsregels.
 
Feyenoord is door de UEFA al meerdere keren bestraft vanwege beledigende en kwetsende spreekkoren.
Met de campagne ‘No to racism’ wil de UEFA racisme, discriminatie en intolerantie rondom voetbal uitbannen. De UEFA treedt zeer streng op tegen alle vormen van racistische uitingen. De straffen van de UEFA bestaan onder andere uit hoge geldboetes en het spelen van wedstrijd(en) zonder publiek. Feyenoord kan zich dergelijke incidenten niet veroorloven, zeker niet nadat de club sinds de thuiswedstrijd tegen AS Roma (2014-2015) onder het vergrootglas van de UEFA ligt. Een (gedeeltelijk) leeg stadion en/of een tijdelijke uitsluiting van Europees voetbal liggen op de loer. Daar zit niemand op te wachten. De club niet, de spelers niet, en jij als supporter toch ook niet?