#KrachtvanFeyenoord
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord Youth League

De Feyenoord Youth League is een zaalcompetitie voor jongeren in het Voortgezet Onderwijs in Rotterdam-Zuid. Onder begeleiding van een Feyenoord trainer ga je aan de slag met zaalvoetbal of basketbal. Daarnaast is er ook aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en kun je gave prijzen winnen.

Sportactiviteiten
Er worden 5 wedstrijddagen georganiseerd in het Topsportcentrum bij de Kuip. De deelnemers krijgen hun eigen, unieke Feyenoord Youth League tenue om de wedstrijden in te spelen. Per training en wedstrijddag kun je punten verdienen voor het winnen van wedstrijden, goed gedrag en aanwezigheid. De punten worden per persoon bijgehouden en daarmee kun je aan het eind van het traject toffe prijzen winnen!

Alle sportactiviteiten worden begeleid door een Maatschappelijk Trainer van Feyenoord. De trainingen vinden plaats op school en duren 1 uur. Samen met de trainers gaan we aan de slag met futsal of basketbal activiteiten en werken we daarnaast ook aan je persoonlijke ontwikkeling.

Workshops
Tijdens het schooljaar worden er meerdere workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops worden thema’s en onderwerpen besproken. Voorbeelden van deze thema’s zijn veiligheid, weerbaarheid, gezondheid, motivatie en talentontdekking. De workshops kunnen ook worden georganiseerd in samenspraak met de deelnemers, dus heb je een leuk idee? Laat het ons weten!

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)
MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je je talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Naast de sportactiviteiten kun je punten verdienen door buurtbijdrages uit te voeren en workshops te volgen. Een buurtbijdrage kan zijn dat je (met je team) het schoolplein schoonmaakt, een klaslokaal opruimt, een toernooitje organiseert in je wijk of kun je zelf iets verzinnen en indienen! Met deze punten kun je aan het einde van het traject toffe prijzen uitkiezen, zoals een Feyenoord shirt, een item uit de trainingslijn, een fitbit of een JBL speaker! Hoe meer punten je verdient hoe groter de prijs.

Meedoen?
Voor meer informatie over deelname kun je een mail sturen naar youthleague@feyenoord.nl