#KrachtvanFeyenoord
#KrachtvanFeyenoord

Hartstichting

‘Hand in hand voor het leven.’ Onder die treffende noemer helpen Opel en Feyenoord al sinds 2014 gezamenlijk de Hartstichting met het redden van levens.

170.000 burgerhulpverleners
In de eerste jaren van de samenwerking was de gezamenlijke missie om in heel Nederland 170.000 geregistreerde burgerhulpverleners te werven. Met dat aantal kan in het hele land binnen zes minuten hulp worden geboden bij een hartstilstand, waardoor de overlevingskans verdubbeld wordt. 

Door onder meer diverse reanimatietrainingen voor supporters en enkele unieke bewustwordingscampagnes te organiseren, werd die belangrijke mijlpaal in oktober 2017 behaald. Daarmee werd Nederland het eerste land ter wereld met een landelijk netwerk van burgerhulpverleners die na een oproep binnen zes minuten kunnen reanimeren.

30.000 geregistreerde AED’s
Na het behalen van die eerste doelstelling zijn Opel en Feyenoord de Hartstichting gaan helpen bij het doel om 30.000 geregistreerde AED’s te realiseren. Deze zijn nodig voor een optimaal werkende 6-minutenzone. Met 170.000 burgerhulpverleners en 30.000 geregistreerde AED’s kunnen er jaarlijks ongeveer 2.500 levens worden gered. Dat zijn zes levens per dag.