Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Trainingscomplex Varkenoord

Feyenoord Academy is een toonaangevende jeugdopleiding binnen Nederland. De kraamkamer op opleidingscomplex Varkenoord stoomt jaar in jaar uit talenten klaar voor het eerste elftal van Feyenoord en wordt geroemd in binnen- en buitenland.

Niet voor niet is Feyenoord Academy tot en met het seizoen 2013-2014 vijf keer op rij onderscheiden met de Rinus Michels Award, de prijs voor beste jeugdopleiding van Nederland. Deze erkenning van de KNVB en de hoofden van de profopleidingen in Nederland betekent voor alle trainers en overige medewerkers van Feyenoord Academy een stimulans om verder te gaan op de ingeslagen weg en de jeugdopleiding een nóg groter succes te maken. In een hecht team bieden zij de talenten binnen de jeugdopleiding de ideale omstandigheden en een optimaal klimaat om zich te ontwikkelen tot een speler van Feyenoord 1.

Trainersstaf
De trainersstaf vormt de basis van het succes van de jeugdopleiding van Feyenoord. De vaste kern is al jaren werkzaam op Varkenoord, terwijl een groot deel van de trainers zelf op het hoogste niveau heeft gespeeld en weet wat er als profvoetballer gevraagd wordt. Sinds het seizoen 2016-2017 worden zij aangestuurd door Richard Grootscholten. 

Onder de hoede van deze ervaren opleider moet het succes van Feyenoord Academy in de komende jaren worden uitgebouwd. De opleiding gaat nadrukkelijk verder op de ingeslagen koers, waarin sinds 2013-2014 een sociaal-maatschappelijk begeleider een belangrijke rol speelt. Deze persoon kan bijvoorbeeld jongens uit het buitenland of kinderen met problemen thuis of op school begeleiden en ondersteunen.

Dagopleiding
Feyenoord Academy onderscheidt zich verder als een op maat gesneden topsportdagopleiding. Hierin wordt nauw samengewerkt met het onderwijs (Thorbecke, Albeda, bs de Catamaran), dat haar lesroosters aanpast aan de trainingschema’s. Deze aanpak maakt het mogelijk om per groep met meerdere trainers te werken, zodat aan spelers optimale aandacht gegeven kan worden. Daarnaast werken diverse specialisten (videoanalist, voedingsexpert, loop/coördinatietrainer, sportpsycholoog, loop- en conditietrainer) rondom de voetbaltrainingen met de spelers.

Dankzij de keuze voor een dagopleiding kan een optimale afstemming gecreëerd worden tussen school, Feyenoord en thuisomgeving. Dit draagt bij aan de optimale omstandigheden waarin spelers zich kunnen ontwikkelen tot profvoetballer, met als doel Feyenoord 1. De voorbeelden van spelers die vanuit de jeugdopleiding van de club de stap hebben gemaakt naar De Kuip zijn talrijk. Zo bestaat een groot deel van de eerste selectie uit spelers die door Feyenoord zelf zijn opgeleid. Tevens maakten de door Feyenoord opgeleide Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena al één of meerdere keren deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. 

CONTACTGEGEVENS
Algemeen: Ricardo Kern
Wedstrijdzaken:
 wedstrijdzaken@feyenoord.nl
Webmaster: webmaster@feyenoordacademy.com

ADRES
Sportcomplex Varkenoord
Olympiaweg 74-76
3078 HT Rotterdam

ROUTE

Vanuit Dordrecht/Breda
Neem rijksweg A16 richting Rotterdam en neem afslag Feijenoord (nr. 24). Blijf deze weg volgen. U rijdt nu recht op het stadion van Feyenoord af. Bij het tweede stoplicht (rotonde) rechtsaf en daarna bij het eerste stoplicht weer linksaf. Na het viaduct, voorbij De Kuip, neemt u de tweede afslag links.

Vanuit Den Haag/Amsterdam
Ga via Rijksweg A4 en A13 richting Rotterdam. Sla linksaf de A20 op en neem op knooppunt Terbregseplein de A16. Direct na de Van Brienenoordbrug neemt u de afslag Feijenoord (nr. 24). Blijf deze weg volgen. U rijdt nu recht op het stadion van Feyenoord af. Bij het tweede stoplicht (rotonde) rechtsaf en daarna bij het eerste stoplicht weer linksaf. Na het viaduct, voorbij De Kuip, neemt u de tweede afslag links.

Vanuit Gouda/Utrecht
Via Rijksweg A12 en A20 richting Rotterdam. Neem op knooppunt Terbregseplein de A16. Direct na de Van Brienenoordbrug neemt u de afslag Feijenoord (nr. 24). Blijf deze weg volgen. U rijdt nu recht op het stadion van Feyenoord af. Bij het tweede stoplicht (rotonde) rechtsaf en daarna bij het eerste stoplicht weer linksaf. Na het viaduct, voorbij De Kuip, neemt u de tweede afslag links.