Inschrijven
Inschrijven

De Feyenoord-manier

Trainen op de Feyenoord-manier is een specifieke manier van trainen, gebaseerd op het gedachtegoed van Feyenoord Academy. Alle trainingen van Feyenoord Soccer Schools staan onder leiding van ervaren trainers, waarvan een groot deel speler van Feyenoord is geweest.

De training
Met de oefeningen van een training van Feyenoord Soccer Schools kunnen de deelnemers zich onbevangen ontwikkelen. Tijdens de training wordt er spelenderwijs oefenstof aangeboden aan de kinderen. Daarnaast hebben de oefeningen als doel om baas te worden over de bal en zodoende het spel te leren beheersen.

Trainingen van Feyenoord Soccer Schools zijn erop gericht om de deelnemers te ontwikkelen in verschillende aspecten van het voetbal. Denk hierbij aan verbetering op technisch, tactisch, fysiek en mentaal niveau.


Iedere training start met een warming-up (met bal). Daarnaast wordt er veel gewerkt met pass-trapvormen, positiespelen en wordt de voetbaltraining doorgaans afgesloten met een partijspel. Zodoende krijgen deelnemers tijdens iedere training te maken met een grote diversiteit aan oefeningen en kunnen ze hun voetbalkwaliteiten hierdoor in brede zin ontwikkelen.

Voor keepers worden er bij Feyenoord Soccer Schools specifieke keeperstrainingsprogramma’s georganiseerd. Zo vindt er twee keer per jaar een Keepersmodule plaats, zowel voor jongens als meiden, bestaande uit tien keeperstrainingen. Daarnaast worden er ook Keepers Camps georganiseerd, waarbij de deelnemende doelverdedigers de hele dag trainen als een Feyenoord-doelman. De basistechniek van de keepers staat tijdens iedere keeperstraining centraal. Vanuit die basis wordt er vervolgens gewerkt met verschillende thema’s, waarbij facetten zoals 1-tegen-1, meevoetballen, gooien, vangen en duiken worden behandeld. Vervolgens wordt het geleerde toegepast in de praktijk in de vorm van partijspelen.

 

Bij Feyenoord Soccer Schools vinden we het belangrijk dat kinderen bij iedere training worden uitgedaagd en hun voetbalkwaliteiten kunnen ontwikkelen. Het niveau van de speler maakt bij Feyenoord Soccer Schools niet uit. Door trainingen aan te passen op de kwaliteit van de deelnemers is het voor iedereen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar mogelijk om te trainen op de Feyenoord-manier.

De benadering 
Trainers van Feyenoord Soccer Schools zijn open in de communicatie naar kinderen. Ze stellen duidelijke grenzen en maken heldere afspraken tijdens de voetbaloefeningen. Tijdens de training, maar ook in de kleedkamer, weten kinderen duidelijk wat er van hen verwacht wordt. Daarnaast proberen trainers zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven aan de deelnemers tijdens een voetbaltraining. Door een persoonlijke benadering en door de juiste oefeningen aan te bieden, worden de spelers in staat gesteld zich optimaal te ontwikkelen.

Feyenoord Soccer Schools wil een voorbeeld zijn door iedereen, zowel op als buiten het veld, persoonlijk en eerlijk te benaderen. Dit houdt in dat zowel deelnemers als andere betrokkenen te allen tijde kunnen rekenen op een transparante en servicegerichte benadering door medewerkers en trainers van Feyenoord Soccer Schools. Wij werken oplossingsgericht en staan altijd open voor vragen en opmerkingen. Zodoende zorgen wij voor een optimale beleving voor alle deelnemers!

De trainers 

Iedere trainer van Feyenoord Soccer Schools draagt op het veld de visie van Feyenoord uit. Een trainer geeft een training op de Feyenoord-manier en zorgt ervoor dat de kwaliteit van de voetbaltraining gewaarborgd wordt. De trainers van Feyenoord Soccer Schools zijn op basis van die kwaliteiten zorgvuldig geselecteerd.

Onze hoofdtrainers hebben ervaring in het profvoetbal, waardoor ze in staat zijn om hun ervaringen over te brengen op de deelnemers en trainingen te geven van hoge kwaliteit.

De assistent-trainers van Feyenoord Soccer Schools zijn gediplomeerd en hebben allemaal ervaring opgedaan in het trainersvak. Ze bieden ondersteuning aan de hoofdtrainer.

Wil je meer weten of onze trainersstaf? Ga dan naar de trainerspagina.