Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Brian Priske drie jaar naar Feyenoord

Brian Priske wordt de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord 1. De Deense trainer en de stadionclub hebben een akkoord bereikt over zijn komst per 1 juli, nadat Feyenoord eerder al met Sparta Praag tot overeenstemming was gekomen over zijn transfer. 
De laatste formaliteiten zijn vandaag afgerond. De oefenmeester en Feyenoord zijn een driejarige verbintenis overeengekomen, tot medio 2027.

‘In de zoektocht naar een nieuwe trainer zijn we bepaald niet over één nacht ijs gegaan’, aldus Dennis te Kloese, algemeen en technisch directeur van Feyenoord. ‘Het is een proces geweest van vele maanden, waarbij naast mezelf meerdere collega’s nauw betrokken waren en vele trainers intensief werden gevolgd om te bezien wie er het beste in het door ons gewenste profiel paste. We willen als club immers voortborduren op de groei die we hebben doorgemaakt en de successen die de afgelopen jaren zijn geboekt.’

‘Na dat proces te hebben doorlopen bleek Brian Priske voor alle betrokkenen de logische en dus beste keuze,’ stelt Te Kloese. ‘Bij meerdere clubs heeft hij immers al aangetoond dat hij spelers beter maakt, het aanvallende voetbal voorstaat dat de mensen in De Kuip graag zien en daarmee ook resultaten behaalt. Een prettige bijkomstigheid is dat hij de Nederlandse taal machtig is.’

De afgelopen twee seizoenen boekte Priske aansprekende successen met Sparta Praag. In 2022-2023, zijn eerste jaar als hoofdtrainer in Praag, leidde hij de club naar het eerste landskampioenschap in negen jaar. Afgelopen seizoen werd de titel niet alleen geprolongeerd, maar won de Tsjechische recordkampioen ook de nationale beker. 

Voorafgaand aan zijn trainerschap bij Sparta Praag was Priske onder meer werkzaam als hoofdtrainer bij Royal Antwerp en FC Midtjylland. Met de Deense topclub won hij in seizoen 2019-2020 het landskampioenschap.