Feyenoord 1

Doelpuntloos Conference League-debuut voor Feyenoord

Feyenoord is er niet in geslaagd om in het uitduel met FC Drita de volle buit te pakken. Door het niet benutten van de geringe hoeveelheid kansen aan Feyenoord-kant moest het team genoegen nemen met een gelijkspel.

Mogelijkheden om op voorsprong te komen kwamen er wel en zelfs al vroeg in de wedstrijd. Het was Naoufal Bannis, die de voorkeur kreeg boven Róbert Bozeník, met een kans in de 8ste minuut van de wedstrijd. De spits werd bediend door Orkun Kökcü en stond oog in oog met doelman Maloku. Veel ruimte en tijd kreeg Bannis niet om uit te halen, waardoor zijn schot uiteindelijk tegen de doelman afketste.

De vroege scoringskans werd opgevolgd met een lange periode van balbezit, maar weinig gevaar. FC Drita, dat compact en verdedigend speelde, maakte de speelruimtes klein en Feyenoord wist niet met creativiteit de ruimtes te forceren. Tegelijkertijd was het oppassen voor de snelle tegenaanval. Het dwong Orkun Kökcu zelf tot ingrijpen en dit leverde hem een gele kaart op.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en bleef Feyenoord de ploeg met het meeste balbezit. De spaarzame dreigende momenten kwamen met name vanaf de linkerflank, waar Luis Sinisterra regelmatig zijn directe tegenstander uitspeelde. De Colombiaan leek in de 72ste minuut een grote kans te krijgen na een lage voorzet van Marcus Pedersen, maar het was Guus Til die eerder bij de bal kwam, deze schoot en niet goed genoeg mikte.

Met invalbeurten van Róbert Bozeník (vervanger Naoufal Bannis) en Francesco Antonucci (vervanger Guus Til) probeerde Feyenoord nog een slotoffensief te forceren. In de ‘dying seconds’ van het duel leek dit nog de bevrijdende treffer op te leveren, toen Antonucci een hoge bal met een volley richting doel schoot. De Belg moest helaas toezien hoe de bal tegen de paal belandde en niet tegen de netten.

Feyenoord ontvangt volgende week FC Drita in De Kuip voor de return van het Europa Conference League-duel. Arne Slot en zijn team kunnen rekenen op de steun van het aanwezige legioen. Feyenoord – FC Drita vindt op donderdag 29 juli om 20:00 uur plaats en meer informatie over kaartverkoop lees je in dit bericht.