Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets

Feyenoord eSports League

De Feyenoord eSports League is een spannende competitie in Rotterdam, waarbij gaming gecombineerd wordt met sportieve activiteiten. De eSports-activiteit is een belangrijk element, maar de meeste punten kunnen verdiend worden door deel te nemen aan de sportactiviteiten.
Gezonde leefstijl
Binnen de Feyenoord eSports League wordt gewerkt aan de bewustwording en een positieve gedragsverandering op het gebied van voeding en beweging. Door digitalisering hebben kinderen en jongeren steeds minder de tijd om te sporten en bewegen. Ondanks dat gaming ertoe leidt dat er minder wordt bewogen, brengt dit ook een hoop voordelen met zich mee. Met de Feyenoord eSport League willen we zorgen dat deelnemers naast het gamen meer gaan bewegen en is het de bedoeling dat zij op den duur zelfs lid worden van een sportvereniging. 

eSports en Bewegen
Door de Feyenoord eSports League wil Feyenoord een stap verder gaan door eSports in te zetten als middel om de sportparticipatie te vergroten met mogelijke intentie om deelnemers door te laten stromen naar een sportvereniging. Jongeren kunnen hier in teams aan deelnemen. Met het eigen team worden FIFA-wedstrijden op de PlayStation en voetbalcompetitiewedstrijden op locatie gespeeld tegen andere teams. Tijdens deze activiteiten zijn punten te verdienen door te winnen, maar meer punten door deelname aan de sportactiviteiten, zoals trainingen, workshops, clinics en sportdagen. Het team dat de meeste punten verzamelt, verdient als kampioen mooie prijzen. 

Deelnemen
In het eerste seizoen zal de eSports League zich richten op jongeren van 13, 14 en 15 jaar in Rotterdam-Zuid. Je hoeft niet in bezit te zijn van een eigen PlayStation. Feyenoord zorgt voor de materialen en het activiteitenprogramma die in en rondom het Clubhuis van Feyenoord plaatsvinden, op het Afrikaanderplein in Rotterdam. Het eerste seizoen zal duren van maart t/m juli. Wil jij deelnemen? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop. 

Feyenoord eSports League is onderdeel van het Erasmus+ eSports Community League project.
 
Inschrijven